Fudbal: Sloboda protiv Veleža traži bodove za mirniji nastavak sezone

U naredna tri dana odigrat će se utakmice 22. kola fudbalske m:tel Premijer lige BiH.

Nakon ostavke Gradimira Crnogorca Slobodu će protiv Veleža voditi trenerski dvojac Jahić – Osmanhodžić. Ova utakmica igra se sutra na stadionu Tušanj od 17 sati, a Adnan Jahić smatra da je mostarski klub u ovom momentu najteži mogući protivnik i ulogu favorita prepušta gostima.

“Mislim da nam ovaj protivnik baš dolazi u nezgodno vrijeme. Oni su trenutno ekipa koja igra najbolji fudbal u državi u posljednje vrijeme i predvođeni su dobrim trenerom. Iz tog razloga nam teško pada sutrašnja utakmica. Bilo koji drugi protivnik mislim da bi nam bio lakši. Smatram da su favoriti. Međutim, u posljednja ova dva dana od kako smo mi sa ekipom, vidio sam koja energija vlada u svlačionici i mislim da se imamo čemu nadati. Ovaj tim Slobode sutra ne smije i neće izdati jer sa negativnim rezultatom baš bi bila poljuljana atmosfera”, rekao je Jahić.

Novi stručni štab na raspolaganju protiv Veleža neće imati zbog kartona suspendovane Devedžića i Mujagića, dok je zbog povrede pod upitnikom nastup kapitena Amara Beganovića.

Slobodi su protiv Veleža prijeko potrebni bodovi kako bi se popravila atmosfera unutar i oko kluba i kako bi se mirnije ušlo u nastavka prvenstva. Toga su svjesni i igrači koji će prema riječima stopera Emira Jusića dati svoj maksimum i nadaju se da bi takvim odnosom mogli doći do pozitivnog rezultata:

“Velež sigurno kvalitetna ekipa. Dokaz tome je i činjenica da su uputili 20 šuteva prema golu Borca u prošlom kolu. Igraju napadački i mislim da će doći ovdje da traže bodove. Mi jesmo malo poljuljani, ali sutra ko izađe treba dati svoj maksimum i iz toga će sigurno doći pozitivan rezultat”, dodao je Jusić.

Prije ove utakmice sutra u terminu od 14.30 sati igraju Mladost i Krupa. U nedjelju u 17 sati Tuzla City je gost Zrinjskom u Mostaru, dok će u 19 sati početi utakmica Široki Brijeg – Sarajevo. U ponedjeljak su na programu preostala dva susreta: Željezničar – Olimpik u 17 i Borac – Radnik u 19 sati i 5 minuta.

Pročitajte...