Futsal: Utakmicom u Bukureštu protiv Rumunije reprezentacija BiH nastavlja kvalifikacije za EURO

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Holandiji. U okviru 3. kola bh. tim će u Bukureštu od 19 sati igrati sa domaćom selekcijom Rumunije.

Selektor Ivo Krezo je za ovu utakmicu pozvao 18 igrača među kojima su i prvotimci aktuelnog prvaka BiH Salines Tuzla Cityja Srđan Ivanković, Davor Arnautović i Darko Milanović.

U dosadašnjem dijelu kvalifikacija reprezentacija Bosne i Hercegovine je ostvarila dvije pobjede u isto toliko susreta. Naši najbolji igrači futsala su na domaćem terenu sa 2:1 pobijedili Sjevernu Makedoniju, a u gostima su bili bolji od Srbije 4:2 i nalaze se na čelu kvalifikacione Grupe 4 sa maksimalnih 6 bodova. S druge strane Rumunija je druga sa dva boda, odnosno dva remija. Kod kuće su sa Srbijom odigrali 2:2 dok je istim rezultatom završio i nihov duela sa Sjevernom Makedonijom u Skoplju.

Nakon sutrašnje utakmice u Bukureštu, BiH i Rumunija će već 10. marta ponovo odmjeriti snage, ovaj put u Zenici.

Evropske prvenstvo će se igrati od 19. janura do 6. februara naredne godine u holandskim gradovima Amsterdam i Groningen a učestvovat će 16 reprezentacija: 8 pobjednika kvalifikacionih grupa, šest najboljih drugoplasiranih selekcija, domaćin Holandija i pobjednik baraža kojeg će igrati dvije najslabije drugoplasirane reprezentacije u kvalifikacijama.