Gimnastika: 13 medalja takmičarki GK “Salto” na turniru u Zenici

Proteklog vikenda gimnastičarke iz tuzlanskog kluba ‘Salto” učestvovale su na takmičenju u Zenici u organizaciji Gimnastičkog kluba Winner iz Zenice.

Na turniru je učastvovalao više od 60 gimnastičarki koje su se takmičile pojedinačno i ekipno u C programu/obaveznom programu.

Iz GK “Salto” iz Tuzle nastupilo je 13 gimnastičarki u različitim uzrasnim kategorijama. Osvojili su ukupno 13 medalja.

Uspjeh je veći ako se zna da je ovaj tuzlanski gimnastički klub svoja vrata otvorio prije godinu i 10 mjeseci i već na prvom Državnom prvenstvu u Tuzlu prije godinu donio vrijedne nagrade.

„Ponosan sam na svoje gimnastičarke koji su predano radili cijelo ovo vrijeme, posebno jer smo mi najmlađi klub u BiH i 95 posto djevojčica je nastupilo prvi put i kući se vraćamo sa ovim vrijednim nagradama. Moram naglasiti da se naši gimnastičari i gimnastičarke takmiče i u težem programu, a to je B i A program. Uskoro nas očekuju i međunarodna takmičenja, tako da ovog ljeta nema pauze.  Svakako, pozivam sve zainteresovane da nam se pridruže i počnu trenirati ovaj najljepši, a u ujedno i najteži sport u našem tuzlanskom klubu. Vrata su za sve otvorena“, rekao je trener kluba Elvedin Ćerimović.

Rezultati GK Salto na turniru u Zenici:

Djevojčice C program/Obavezni

Treće mjesto ekipno – Djevojčice 6-7 godina u sastavu: Ajla Alagić, Amila Smajić i Ajša Sinanović.

Treće mjesto ekipno – Mlađe kadetkinje 8-9 godina u sastavu: Asya Kurtić, Hena Mujkić, Sarah Muratović, Evgenija Savinović iNajla Sinanović.

Treće mjesto ekipno –Kadetkinje 10-11 godina: Sarah Sinanović, Katarina Savinović i Majra Bešlagić.

Drugo mjesto ekipno – Mlađe juniorke 12-13 godina u sastavu: Melika Suljagić i Inea Ismić.

Pročitajte...