Glasaj za “Pametne škole”!

„Inovativnim umom do pametnih škola” ili skraćeno “PAMETNE ŠKOLE”, naziv je 3,2 miliona konvertibilnih maraka vrijednog projekta, koji su u periodu 2017-2019. godina uspješno realizovali Centar za razvoj i podršku Tuzla i Vlada Tuzlanskog kanton sa partnerima iz Hrvatske: Brodsko-posavskom županijom, Zelenom akcijom iz Zagreba i Brodskim ekološkim društvom iz Slavonskog Broda. Sredstva su uložena u energetsku obnovu 7 osnovnih i srednjih škola i to 6 u Tuzlanskom kantonu i jedne u Brodsko-posavskoj županiji.

Sve one koji su na bilo koji način učestvovali u njegovoj realizaciji obradovala je vijest da je Projekat ušao u finale izbora za najbolji projekat EU u kategoriji “Doprinos prekograničnoj saradnji”, a koji u Hrvatskoj provodi Jutarnji list u saradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Evropskog parlamenta u Hrvatskoj i Župan.hr-om.

Prvi krug trajao je do 10. juna, nakon čega je žiri odabrao 21 projekat koji je ušao u drugi krug izbora. Ovaj krug traje do 1. oktobra ove godine, nakon čega će peteročlani žiri izabrati pobjednike u ukupno četiri kategorije.

PAMETNE ŠKOLE su 15. po redu na spisku za glasanje i to pod nazivom: Inovativnim umom do pametnih škola – PAMETNE ŠKOLE (Brodsko-posavska županija), a glasati možete putem linka

https://novac.jutarnji.hr/euprojekt2020/glasaj-za-najbolji-eu-projekt-u-hrvatskoj-2020/10480777/.

Prema trenutnim rezultatima „Pametne škole“ su na visokom 3. mjestu.

 

 

 

 

Pročitajte...