Mlada reprezentacija BiH dočekuje Vels, danas od 15:00 sati na TVTK

Mlada nogometna U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine tokom marta igra dvije važne kvafikacijske utakmice za plasman na naredno evropsko prvenstvo.

Već sutra na glavnom terenu Trening centra u Zenici odmjerit će snage sa mladom reprezentacijom Velsa, dok će četiri dana kasnije nastupiti u Vaduzu, gdje će im protivnik biti selekcija Lihtenštajna. Prije posljednjeg treninga pred nastup sa Velšanima selektor Vinko Marinović istaknuo je da igrači u meč ulaze maksimalno spremnio.

– Sigurno da će to biti teška utakmica, a ono što znamo biti će mnogo teže nego u Velsu. Ipak, uz maksimalan pristup možemo očekivati pozitivan rezultat, iako nema Menala, na raspolaganju je prizdravljen Lončar, ali Hadžiahmetović ima problema i vidjet ćemo njegovo stanje na današnjem treningu – rekao je Marinović.

On je istakao da navijači mogu očekivati napadačku igru, jer će pokušati igrati s tri napadača, što igri njegove ekipe nije neki problem. Veće probleme će imati u odbrambenom dijelu, jer je za očekivati agresivnu ekipu protivnika.

– Nisam ubijeđen da će se povući, ono što može biti problem je teren, koji može biti dosta težak ukoliko bude još padavina, ali za sada je travnjak u redu – istakao je Marinović.

Među igračima je dobra atmosfera, a Stjepan Lončar se nakon sanacije manje povrede raduje nastupu i ističa da je spreman za sutrašnju utakmicu.

Njegov saigrač Darko Todorović, koji je zaigrao i za “A” selekciju pokazuje još više optimizma pred susreta s Velšanima.

– Znamo da je protivnik kvalitetan i da neće biti nimalo lako, svjesni smo toga, ali optimističan sam i očekujem da ćemo pobijediti. Sve je pred nama i moramo, prije svega, da damo puni maksimum, a rezultat takve igre će doći sam od sebe – kazao je Todorovića.

Susret je na rasporedu danas od 15 sati uz direktan TV-prijenos u programu TVTK!

Pročitajte...