Goran Zakarić najbolji igrač Premijer lige BiH

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ofanzivac Željezničara Goran Zakarić proglašen je za najboljeg igrača Premijer lige BiH za proteklu sezonu.

Manifestacija proglašenja najboljih pojedinaca ligaških takmičenja pod okriljem Nogometnog saveza BiH održana je večeras u hotelu “Austrija i Bosna” na Ilidži, a treneri i kapiteni klubova bh. elitnog fudbalskog takmičenja najviše glasova su dali Zakariću koji je iza sebe ostavio dvojac iz Zrinjskog, Miloša Filipovića i Nemanju Bilbiju.

Goran Zakarić je četvrti igrač koji je dobio ovu nagradu, a prije njega priznanja za najboljeg fudbalera bh. šampionata su osvajali Wagner Santos Lago, Zajko Zeba i Miroslav Stevanović.

Najbolji golman Premijer lige je, kao i prethodne sezone Kenan Pirić iz Zrinjskog. Najbliži konkurenti Piriću bili su Vedran Kjosevski (Željezničar) i Bojan Pavlović (Sarajevo).

Najbolji strijelac u ovoj sezoni je Miloš Filipović iz Zrinjskog koji je 16 puta loptu slao u protivničke mreže, a nagradu mu je uručio Edin Džeko.

Nagradu za najboljeg trenera dobio je Blaž Slišković iz Zrinjskog.

Predstavnik BH Telecoma Dujko Hasić je uručio nagradu za fair-play za FK Krupa.

Priznanje za najviše nastupa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine dobio je Wagner Santos Lago, dugogodišnji igrač Širokog Brijega, a nagradu mu je predao Miralem Pjanić.

Najbolja igračica Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine ove godine je Valentina Šakotić iz Radnik Bumeranga, dok je nagradu za najbolju golmanicu po treći put osvojila Almina Hodžić iz SFK 2000 Sarajevo.

Priznanja najboljim fudbalerkama su uručili reprezentativci Ognjen Vranješ i Vedran Kjosevski.

Najbolji igrač Premijer futsal lige BiH je Marijo Aladžić, član prvaka Bosne i Hercegovine Mostar SG Staklorada, a odličje za najboljeg golmana futsala završilo je u rukama njegovog klupskog i reprezentativnog kolege Stanislava Galića.

Najbolji igrač Premijer omladinske “U-19” lige BiH je Ševkija Resić (Sarajevo) koji je pobijedio u konkurenciji Semira Dacića iz Željezničara i Nermina Hajdarevića iz Zrinjskog. Najbolji golman tog takmičenja je Jasmin Kršić iz Željezničara koji je priznanje dobio ispred klupskog kolege Filipa Dujmovića, te Vojina Savića iz Zrinjskog, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno