Gradnjom lokalnog puta u centru Kalesije bit će rastećen saobraćaj na mogistarnom putu Tuzla-Kalesija-Zvornik

U gradskoj zoni Kalesije u toku su radovi na sanaciji dijela puta od kružnog toka do naselja Olanovica u dužini od oko 400 metara. Ovaj put u koji je uloženo 600 hiljada KM, rasterit će saobraćaj na magistaralnom putu Tuzla-Kalesija-Zvornik, ističu iz općine Kalesija.

Značajan dio posla na sanaciji lokalnog puta od kružnog toka do naselja Olanovica urađen je u prošloj godini, kaže za RTV TK Mujo Tosunbegović, sekretar Organa uprave Kalesija, a pripremni radovi na asfaltiranju preostalih stotinjak metara puta bit će završeni uskoro.

  • Vidite da su završene sve pripremne radnje, odnosno radovi i da je sve spremno za asfaltiranje… Čekamo samo malo toplije dane. Povezuje centralni dio grada sa autobuskom stanicom koja je otvorena prije 30-tak dana, tako da ćemo napraviti rasterećenje užeg dijela grada i ova ulica će biti zaobilaznica koja će imati frekvenciju saobraćaja u smislu povezivanja škola i objekata koji su smješteni na ovoj lokaciji – naglašava Tosunbegović.

Ova dionica puta, u koju je do sada uloženo 600 hiljada KM, vrlo je važna za Općinu, a planovi su da se nastavi izgradnja preostalog dijela puta od kružnog toka prema Domu zdravlja i magistralnom putu Tuzla-Kalesija-Zvornik.

  • Gdje je potrebno izdvojiti značajnija sredstva. Čekamo samo korekciju projektne dokumentacije u smislu rješavanja imovnsko-pravnih odnosa i kada to rješimo onda ćemo biti u prilici da uvedemo izvođača radova i ovaj dio ulice koji je ostao. Tako da će Kalesija imati ulazno-izlaznu ulicu koja će da rastereti uži dio grada – dodaje.

U ovoj godini bit će još ulaganja u cestovnu infrastrukturu.

  • Općina Kalesija, svake godine napravi prioritet izgradnje putne infrastrukture. Na martovskoj sjednici OV Kalesija će biti takav jedan projekat upućen i po usvajanju rang liste prioritetnih puteva, pristupit ćemo provođenju javne nabavke i svake godine oko 600 hiljada KM uložimo na sanaciju puteva na području općine Kalesija – napominje Tosunbegović.

Kada su u pitanju lokalni putevi, naglašava Tosunbegović, nakon radova koji budu završeni u ovoj godini, posla oko asfaltiranja neće ostati mnogo, jer se tokom proteklih godina dosta ulagalo u tu oblast.

Pročitajte...