Gradonačelnik Imamović predstavio Tuzlu ambasadoru Holandije

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i ambasador Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini Raeinout Vos susreli su se danas u Gradskoj upravi Tuzla.

S obzirom na to da je ambasadoru Vosu ovo prva posjeta Tuzli, gradonačelnik mu je poželio dobrodošlicu, te predstavio grad, neke od najvažnijih projekata koji su uticali na preokret u njegovom razvoju, kao i poteškoće sa kojima se gradska uprava suočava u ostvarivanju najvažnijeg razvojnog cilja, a to je učiniti kvalitet života građana boljim, saopćeno je iz Grada Tuzla.

– Svi naši projekti su usmjereni ka boljem i ugodnijem životu građana, od rješavanja problema vodosnabdijevanja, preko stabilnosti komunalnih preduzeća u cilju kvalitetnijeg pružanju usluga građanima, do jednog od najznačajnijih preokreta u razvoju grada, izgradnje kompleksa Panonskih jezera – rekao je gradonačelnik, te naglasio da su gotovo sve aktivnosti usmjerene ka stvaranju privlačne klime za investicije, u cilju očuvanja postojećih i stvaranja novih radnih mjesta.

Ambasador Vos je zahvalio na riječima dobrodošlice, rekavši da mu je drago što je u Tuzli, gradu u kojem se osjeti više optimizma nego u drugim gradovima u Bosni i Hercegovini, te da je pod snažnim dojmom onoga što je čuo o razvoju Tuzle i zalaganju rukovodstva Grada za građane i bolji i ugodniji život svih građana.

Na sastanku je bilo riječi i o brojnim građanima porijeklom iz BiH, koji žive u Holandiji.

– U Holandiji živi između 30 i 40 hiljada građana porijeklom iz Bosne i Hercegovine i mi ih poznajemo kao vrijedne i poduzetne ljude, brzo se integriraju u društvo i vrijedno rade i uče. Smatramo ih najboljim imigrantima koje smo ikada imali. I oni, također, predstavljaju ogroman potencijal i za razvoj BiH – istakao je ambasador, dodavši da je Tuzla sjajan primjer da se pokaže koliko potencijala za razvoj i za uspjeh ima u Bosni i Hercegovini.

Nakon susreta u Gradskoj upravi, ambasador Vos i gradonačelnik Imamović posjetili su historijski centar grada, kao i kompleks Panonskih jezera.

Pročitajte...