Grlić Radman će u Berlinu govoriti o Izbornom zakonu BiH

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je da će na dvodnevnom sastanaku ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a, koji se održava u Berlinu, “posebno istaknuti krizu u Bosni i Hercegovini i potrebu promjene Izbornog zakona”. 

“Ja ću naglasiti potrebu jačeg angažmana NATO-a u jugoistočnoj Europi odnosno zapadnom Balkanu kada su u pitanju demokratski i svi ostali reformski procesi u tim zemljama kako bismo i te zemlje ohrabrili u njihovom nastojanju za članstvo u NATO-u”, rekao je Grlić Radman.

Dodao je da će posebno istaknuti krizu u Bosni i Hercegovini i potrebu promjene Izbornog zakona koji bi trebao “odražavati usvajanje onih važnih izmjena kojima bi se regulirala ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda sukladno Dejtonskom i Pariškom sporazumu”.

“Jedino institucionalno funkcionalna Bosna i Hercegovina koja počiva na tim temeljima ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda i ostalih građana može biti prosperitetna i može ostvariti europsku perspektivu i NATO članstvo”, rekao je Grlić Radman.

(RTVTK/FENA)

Pročitajte...