Grupa uposlenika RTV TK vakcinisana u Novom Pazaru

Zbog nedostatka vakcina u Bosni i Hercegovini, prva grupa uposlenika RTV TK rano jutros se na vakcinaciju uputila u Novi Pazar u Srbiji. Osim novinara iz Tuzle danas su vakcinisani i kolege novinari iz Sarajeva.

U posljednjih mjesec dana u Novom Pazaru se vrši vakcinacija novinara iz BiH. Direktor Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar, Šefadil Spahić ističe da su upravo ljekari iz ovih bh. gradova pomogli građanima Novog Pazara, kada im je bilo najteže. Uz ljekare i medijski radnici su bili na prvoj liniji odbrane od korona virusa.

– Trebalo je u jednom moru dezinformcija naći pravu informaciju, tačnu i istinitu – naglašava Spahić.

Sarajevo, Tuzla i Novi Pazar imaju dobre odnose, koje treba i dalje njegovati, naglašava i Muzafer Dragolovčanin, šef Kancelarije za dijasporu Novi Pazar.

– Vi ste već šesta grupa novinara iz BiH koja dolazi ovdje da se vakciniše – dodaje Dragolovčanin.

Zahvaljajući dobrim odnosima RTV TK sa RTV Novi Pazar omogućena je i vakcinacija uposelnika naše medijske kuće.

– RTV TK na ovaj način postiže individualnu zaštitu, a smanjili smo i mogućnost da ugrozimo druge – rekao je Kasim Softić, direktor JP RTV TK.

Važnost imunizacije u medijima je velika, jer su novinari u stalnom kontaktu sa zaraženim. Veliki broj uposlenika RTV TK već je bio inficiran korona virusom, a u prošloj godini jedan naš kolege je izgubio život zbog posljedica zaraze korona virusom.