Gutić, rudari SRETNO: Rudarstvo je vjekovima najvažnija privredna grana našeg kraja!

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić u povodu 21. decembra, Dana rudara upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim rudarima upućujem iskrene čestitke u povodu predstojećeg Dana rudara.

I danas je rudarski posao hljeb sa sedam kora, uslovi rada nisu na zavidnom nivou, ali najteži posao se i dalje obavlja, rudari opstaju, vjeruju u bolju budućnost.

Ipak raduju nas podaci koji govore da iako u izuzetno lošim uslovima rada, sa dotrajalom opremom rudari isključivo svojim mukotrpnim radom i zalaganjem uspijevaju ispuniti planove.

Rudarstvo je vjekovima najvažnija privredna grana našeg kraja, a prava za koja ste se u Husinskoj buni, prije skoro stotinu godina, izborili, obavezuju sve nas da komoratima danas obezbijedimo bolje uslove rada.

Gledajući u budućnost, ubijeđen sam da će i naredna godina biti obilježena novim proizvodnim uspjesima, ali očekujem i da će takve rezultate pratiti osavremenjivanje proizvodnog procesa, upošljavanje novih rudara u eksploataciji i stalno poboljšanje rudarskog statusa u bosanskohercegovačkom društvu.

Uz čestitke u povodu predstojećeg praznika svim rudarima upućujem i želje za puno uspjeha i dobro zdravlje u narednom periodu, uz rudarski pozdrav

SRETNO.“

 

Pročitajte...