Guverner Bejruta Abbud: Šteta od eksplozije u luci iznosi između tri i pet milijardi dolara (FOTO)

– Prema posljednjim podacima koje je objavio Crveni križ Libana u eksploziji je poginulo najmanje 100, a povrijeđeno je oko 4.000 osoba

BEJRUT (AA) – Guverner Bejruta Mervan Abbud izjavio je da šteta od eksplozije u luci u tom libanskom gradu iznosi između tri i pet milijardi dolara, prenosi Anadolu Agency (AA).

Govoreći za libansku novinsku agenciju NNA, Abbud je prvi put govorio o materijalnoj šteti nakon velike eksplozije navodeći da se ona kreće između tri i pet milijardi dolara.

NNA je navela da je prije eksplozije došlo do požara u jednom od skladišta eksplozivnih materija u bejrutskom pristaništu.

Ranije je šef policije Libana Abbas Ibrahim rekao kako se eksplozija dogodila u skladištu u kojem se nalazio ranije zaplijenjeni eksploziv.

Do eksplozije je došlo jučer nešto iza 18 sati u luci Bejrut. Kako su izvijestili mediji, u jednom od skladišta je najprije izbio požar, a potom je uslijedila eksplozija koja se čula i u predgrađima. Na društvenim mrežama objavljeni su videozapisi na kojima se može vidjeti da se radi o vrlo snažnoj eksploziji.

Prema posljednjim podacima koje je objavio Crveni križ Libana u eksploziji je poginulo najmanje 100, a povrijeđeno je oko 4.000 osoba.

Pročitajte...