GV Živinice: Usvojen nacrt Statuta i prijedlog Poslovnika o radu GV

U Živinicama je danas održana sjednica Gradskog vijeća. Većinom glasova usvojeni su  nacrt Statuta Grada i prijedlog Poslovnika o radu Gradskog vijeća. Prihvaćeni su, između ostalog i projedlog Programa rada JU „Dječije obdanište“ Živinice za narednu školsku godinu i informacija o bezbjednosnoj situaciji.
Prijedlog Odluke o komunalnom redu tri mjeseca je bio u javnoj raspravi. Danas je usvojen i njim bi sve anomalije u ovoj oblasti trebale biti otklonjene, prije svega odlaganje otpada na lokaciji Ciljuge.
Prihvaćena je, između ostalog informacija policijske uprave Živinice. Zaključeno je da je bezbjednosna situacija zadovoljavajuća, kao i da su loši uslovi u kojima policija radi . Donesena je odluka da se novoj Vladi TK i resornom ministarstvu uputi dopis za obezbjedjivanje sredstava za adaptaciju i dogradnju zgrade u kojoj je smještena Policijska uprava i povećanje broja policajaca u ovom gradu. Živinice bilježe i privredni razvoj. Shodno toj činjenici Informacija o rezultatima poslovanja privrednih društava za prošlu godinu dobila je podršku vijećnika.

Pročitajte...