Hat-trick Višće za pobjedu protiv Južne Koreje

„A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u prijateljskom meču na „World Cup“ stadionu u Jeonjuu Južnu Koreju sa 3:1, a sve golove za naš tim je postigao Edin Višća.

Prvu priliku imala je reprezentacija Bosne i Hercegovine u 13′ kada je Darko Todorović prošao po desnoj strani i odigrao povratni pas ka Edinu Džeko koji sa petnaestak metara šalje loptu preko gola.

Domaći tim je 18′ zaprijetio iz slobodnog udarca preko Yung Wooyonga, a Ibrahim Šehić je izbacio loptu u korner.

Haris Duljević je u 21′ sa lijeve strane uputio loptu prema Džeki, ali je golman Južne Koreje Kim Seunggyu na vrijeme istrčao ispred svog gola i izbacio loptu u polje.

Son Heungmin se u 27′ izborio za poziciju za šut u kaznenom prostoru bh. tima, no Šehić je bio na visini zadatka.

Minutu poslije debitant u našoj selekciji Eldar Ćivić prolazi po lijevoj strani i ubacuje loptu na Edina Višću koji iskosa sa desne strane pogađa za 0:1.

Hwang Heechan u 30′ asistira Lee Jaesungu koji prolazi Šunjića i šalje loptu iza leđa Šehića za 1:1.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena Duljević sa polovice našeg tima odlično upošljava Višću koji je još jednom precizan i bh. tim odlazi na odmor sa prednošću od 2:1.

U drugom poluvremenu nije bilo većih uzbuđenja sve do 79′. Tada je Riad Bajić odlično centrirao sa lijeve strane, a Edin Višća se još jednom našao na pravom mjestu i po treći put poslao loptu u mrežu Korejaca.

Do kraja utakmice Goran Zakarić je imao dobar pokušaj u 90′, ali je Kim Seunggyu odbranio i ostalo je 1:3.