HDZ BiH Tuzla: Predizbornom skup HDZ BiH i stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora BiH

Na predizbornom skupu HDZ BiH i stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora BiH predstavljeni su kanidati za sve razine vlasti.

Skupu su se obratili Dragan Čović, kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Mijo Krešić, nositelj liste za Parlament BiH, Mijo Matanović, nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH i Danijel Nikolić, nositelj liste za Skupštinu TK.  U svom izlaganju Danijel Nikolić istakao je da lista čine kandidati koji su spremni biti istinski glas naroda i koji su kroz svoje dosadašnje djelovanje pokazali odgovornost u obavljaju javnih funkcija. Nikolić je istakao važnost rada na gospodarskom razvoju TK za što imamo ogroman potencijal samo moramo iskreno pristupiti procesima privlačenja stranih investicija i kroz međugraničnu suradnju koristiti fondove EU koji nam se nude.

“Želimo mladima osigurati da svoje ideje mogu realizirati ovdje u našoj županiji i BiH. Moramo još više ulagati u obrazovanje mladih, naročito onih koji iskažu veću spremnost za učenje ili pokazuju da imaju određene predispozicije napraviti rezultat koji će od mladog čovjeka uz adekvatnu potporu stvoriti vrhunskog stručnjaka u bilo kojoj oblasti. To će se zajednici višestruko vratiti. Treba se samo osvrnuti na mlađe generacije koje danas imaju vrlo uspješne biznise ili čije su biznis ideje prepoznate kao veliki potencijal. To je značajna baza i takve snage treba maksimalno uvažiti i dati im priliku za dodatni razvoj jer ćemo kao društvo od toga imati višestruke koristi. Posebice to treba iskoristiti u kreiranju vladinih politika i razvoju ove županije” istakao je Nikolić.

Na ovom skupu naglašena je i važnost sela kao jednog od faktora razvoja te je  rečeno  kako će se insitirati na snažnijoj potpori i osiguranju boljih uvjeta za život na selima u BiH.  Predstavnici HDZ-a BiH su stava kako su sela zanemarena i kako je potrebno prepoznati potencijal koji selo nudi kroz razvoj poljoprivrede, turizma i stvaranja jakih obiteljskih gospodarstava, a  upravo to je želja predstvnika ove stranke.