Higgins ide kući, Robertson, Williams i Wilson među osam najboljih

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Nakon Anthonyja McGilla plasman među osam najboljih na Svjetskom prvenstvu u snookeru osigurali su Mark Williams, Neil Robertson i Kyren Wilson.

Mnogo pažnje ljubitelja snookera privukao je duel Higginsa i Williamsa. Bio je to meč u kojem su snage odmjerili četverostruki svjetski prvak Higgins i trostruki svjetski prvak Willams.

Higgins je mnogo bolje otvorio meč, poveo je 3:1, no onda je na scenu stupio Williams. Osvojio je Mark čak devet frameova uzastopno i poveo je 10:3. Ipak Higgins se nije predavao, uspio je smanjiti na 10:6, ali iskusni Williams nije dozvolio da meč ode u neizvjesnu završnicu i na kraju je zasluženo slavio rezultatom 13:7.

Dobar meč odigrali su Barry Hawkins i Kyren Wilson. Nakon osam frameova rezultat je glasio 4:4, a onda prošlogodišnji finalist Wilson osvaja pet frameova uzastopno za prednost 9:4. Ali, Hawkins uzvraća istom mjerom pa se u sami finiš ulazi pri rezultatu 9:9. Psihološka prednost je bila na strani Hawkinsa, koji se uspio vratiti u meč, no Wilson je zaigrao mnogo bolje u završnici i na kraju je zasluženo slavio rezultatom 13:10.

Neil Robertson je opravdao ulogu favorita u duelu sa Jackom Lisowskim. Slavio je Robertson rezultatom 13:9. Lisowski je pružio dostojan otpor, većim dijelom meča bio je u “igri” za pobjedu, no na kraju je ipak presudio Robertsonov kvalitet.Četiri trocifrena breaka napravio je Australac, dok je Lisowski imao jedan trocifreni break i to u 16. frameu kada je iz jednog dolaska za stol nanizao 116 poena.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno