Hiljadu ramazanskih paketa za povratničke porodice širom BiH

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u saradnji s Bosna Bank International (BBI) i partnerima – kompanijama Klas d.d. Sarajevo te BBI Real Estate d.o.o. Sarajevo, nastavili su i ove godine tradicionalnu humanitarnu akciju podjele paketa s hranom i higijenskim potrepštinama za hiljadu povratničkih porodica širom Bosne i Hercegovine.

– Već petu godinu realizujemo ovu humanitarnu akciju i reakcije povratnika su pozitivne. Ne samo da se raduju pomoći već su sretni i zbog osjećaja da nisu ostavljeni i zaboravljeni u povratničkim mjestima – izjavio je Ibrahim ef. Malanović, rukovodilac ureda Rijaseta za društvenu brigu te zahvalio donatorima i partnerima u projektu.

Donacija je vrijedna oko 100.000 KM, a sastoji se od paketa koji između ostalog sadrže prehrambene artikle poput brašna, ulja, šećera, tjestenine, kao i sredstva za higijenu.

Problema u povratničkim mjestima je i dalje mnogo, od nedostatka struje i vode, ali većinom povratnici ističu nezaposlenost kao glavnu teškoću održivom povratku.

BBI Banka, kako je saopćeno, tokom cijele godine realizira niz projekata i aktivnosti u odlučnosti da posluje kao društveno odgovorna kompanija. I ove godine je angažirana u projektu “1000 ramazanskih paketa“.

– Sretni smo da na ovaj način tokom mjeseca ramazana unesemo malo topline i vedrine u kuće povratnika širom BiH. Nadamo se da će ovakve aktivnosti podstaći i druge kompanije da pomognu onima kojima je pomoć zaista potrebna – rekao je Muamer Salkić, v.d. direktora Sektora BBI banke za poslovanje sa stanovništvom.

Ove godine paketi su u tri različita konvoja podijeljeni povratnicima u Kupresu, Livnu, Duvnu, Glamoču, Prnjavoru, Bosanskoj Gradiški, Banjaluci, Kotor Varoši, Rogatici, Žepi, Višegradu i Rudom, saopćeno je iz BBI banke.

Pročitajte...