Historijski uspjeh FK Koraj

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Pozitivnim pričama iz Koraja nema kraja, ovaj put u žiži javnosti našao se Fudbalski klub „Koraj“ kao najbolji ambasador lokalne zajednice ali i susjednih opština Lopare i Čelić. Fudbaleri ovog kluba su izborili plasman u Prvu ligu TK i tako ostvarili historijski uspjeh u devedesetogodišnjoj tradiciji postojanja kluba. FK „Koraj“ se takmiči u II kantonalnoj ligi-sjever i već na polusezoni su imali 11 bodova više od drugoplasirane ekipe Jedinstva iz Vučkovaca. Proljetni dio takmičenja, donio je nastavak dobre igre ovih momaka te su na kraju, osvojili prvo mjesto sa čak 12 bodova više od viceprvaka Trebave iz Zelinje. Korajci su osvojili ukupno 51 bod, ostvarivši 16 pobjeda, 3 remija i samo 7 poraza. Najbolji strijelac kluba ali i lige je ubjedljivo Šerifović Muhamed koji je postigao 34 gola.

Iz Uprave kluba kažu da su za ove sjajne rezultate zaslužni igrači koji su svojim marljivim radom i predanošću pokazali kako se bori za dres voljenog kluba, vrijedna uprava i mnogobrojni donatori, sponzori i navijači. Posebnu zahvalnost dugujemo korajskoj dijaspori koja na sve moguće načine pomaže poslovanju ovog kluba te susjednoj Općini Čelić koja je primarni izvor finansiranja korajskog kluba.

„ O kakvoj se ekipi radi najbolje pokazuje činjenica da ove godine naši momci nisu zaradili niti jedan crveni karton. Također, našoj ekipi je dosuđen samo jedan jedaneasterac. Ovo su zlatni momci koji igraju bez ikakve novčane naknade. Ostavljaju svoje obaveze i dnevnice, odazivaju se utakmicama i treninzima, daju sebe za svoje mjesto i svoj klub. Posebno nas raduje činjenica da u našem klubu ima igrača sa područja cijele Općine Čelić što uveliko govori o pozitivnom radu Uprave kluba na atmosferi koja vlada u klubu. S ponosom ističemo da među nama ima igrača i druge nacionalnosti. To je možda u nekim drugim mjestima i standardna vijest, ali s obzirom na historiju i sve ono što je Koraj proživio, za nas je ovo jako pozitivna vijest.“ Ističe Ćejvanović Mahir sekretar kluba.

Ove godine je Uprava kluba uz pomoć Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice završila projekat zaštitne ograde koji je bio krucijalni problem ovog kluba. U narednom periodu kako ističu nastaviti će sa projektima uređenja stadiona i izgradnje betonskih tribina.

„ Svakako da morate biti uporni i marljivi i jednog dana neko će prepoznati vaš trud i nagraditi vas. Svake godine pošaljemo po nekoliko projekata na razne adrese i evo, krajem prošle godine Federalno ministarstvo nas je obradovalo kada smo dobili informaciju da je naš projekat odobren. U projekat izgradnje zaštitne ograde uključilo se i par lokalnih privrednika i matična opština Lopare. Mi nećemo stajati, nastavljamo dalje sa predanim radom kako u takmičarskom smislu i ostvarivanju što boljih rezultata, tako i u onom infrastrukturnom. Nekada prije rata, zamišljeno je da korajski sportski centar ima i bazene, atletsku stazu i dr. Nadamo se da ćemo dio tih zamisli uspjeti realizovati i našem sportsko-rekreativnom centru „Luke“ dati još bolji izgled. „ Kazao je predsjednik Kluba Haračić Samir.

Ambicijama kraja nema

„ Svjesni smo tereta i obaveza koje nas čekaju u Prvoj ligi, no vjerujemo da ćemo uspjeti odoljeti svim tim stvarima i za početak ostati u elitnom društvo. Prve godine, cilj nam je izboriti opstanak i smatramo da uz pomoć naših donatora i sponzora i marljivim radom igrača da takvo nešto neće doći u pitanje. Svojim radom stekli smo mnogo prijatelja u drugim klubovima i drago nam je da su drugi prepoznali naš trud.“ dodaje Ćejvanović.

Za prvu ligu Korajci se počinju pripremati krajem mjeseca Juna tako da će igrači imati samo 15 dana odmora. Trener korajske ekipe , Mulalić Rusmir, Upravi kluba dao je zadatak da iznađu nekoliko igrača kako bi se igrački kadar pojačao i kako ne bi bilo zime za Korajce u prvoj ligi.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno