Hitna sjednica Predstavničkog doma ne može biti održana zbog nedostatka kvoruma

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja je zakazana sa samo jednom tačkom dnevnog reda „Ratnohuškačke izjave člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u vezi s proizvodnjom naoružanja u fabrikama namjenske industrije na teritoriji Federacije BiH“, ne može biti održana zbog nedostatka kvoruma.

Predsjedavajući Doma Mladen Bosić je nakon više od pola sata, koliko je odredio da bi se pokušao osigurati kvorum,  kazao kako konstatuje da nema uslova za održavanje hitne sjednice zato što ne postoji kvorum za njeno održavanje.

– Zadužujem parlamentarne službe da konstatuju ko je došao od poslanika i ovim završavam današnji poziv za sjednicu – kazao je Bosić.

Naime, Bosić je na zahtjev Kluba poslanika SNSD-a, za danas sazvao hitnu sjednicu tog doma sa samo jednom tačkom dnevnog reda.

Poslanici iz Kluba SNSD-a predložili su da se ta tačka zove „Ratnohuškačke izjave člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u vezi s proizvodnjom naoružanja u fabrikama namjenske industrije na teritoriji Federacije BiH“.

(RTVTK/FENA) F.F.