Hrvatska: Ivici Todoriću određena jamčevina od milijun eura

– Ivicu Todorića, njegovu dvojicu sinova i 12 menadžera, tužilaštvo tereti za nezakonito izvlačenje preko milijarde kuna (135 miljuna eura) iz koncerna Agrokor kojemu je Todorić osnivač i bivši vlasnik

ZAGREB (AA) –  Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu bivšem vlasniku Agrokora Ivici Todoriću odredilo je zbog opasnosti od bijega jamčevinu u iznosu od 7,5 milijuna kuna (milijun eura) za puštanje iz pritvora, javlja Anadolu Agency (AA).

Iznos od milijun eura Ivica Todorić mora uplatiti u gotovini, bez mogućnosti da navedeni iznos zamijeni zalogom na nekretnine, a ukoliko to učini, bit će mu određene dodatne mjere opreza, oduzimanje putovnice i zabrana napuštanja Zagreba, tj. mjesta boravka, odlučeno je na izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Zagrebu nakon žalbe koju su uložili Todorićevi odvjetnici.

“Izvanraspravno vijeće smatra da se i jamstvom, uz odgovarajuće mjere opreza, može polučiti ista svrha kao i istražnim zatvorom”, kazao je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić.

Ukoliko uplati navedeni iznos, Todorić će moći izići iz istražnog zatvora u Remetincu, u kojem se nalazi od izručenja iz Velike Britanije, gdje je godinu dana bio pod mjerama opreza.

Ivicu Todorića, njegovu dvojicu sinova i 12 menadžera, tužilaštvo tereti za nezakonito izvlačenje preko milijarde kuna (135 miljuna eura) iz koncerna Agrokor kojemu je Todorić osnivač i bivši vlasnik.