Hrvatska: Počeo Treći susret bošnjačke omladine

– Stotinjak mladih Bošnjaka i Bošnjakinja iz nekoliko susjednih zemalja i regije okupili su se u maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski u Zagrebu na Trećem susretu bošnjačke omladine

ZAGREB (AA) – U Zagrebu je počeo je Treći susret bošnjačke omladine na kojem se okupilo stotinjak omladinaca iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, Njemačke i Srbije, javlja Anadolu Agency (AA) .

Stotinjak mladih Bošnjaka i Bošnjakinja koji su se okupili u maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski pozdravio je Ekrem Bećirović, potpredsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ), koje je glavni organizator i ovoga, trećeg po redu kulturnog događanja.

zagreb, Hrvatska – 10. ožujka 2018:
Započeo je III. susret bošnjačke omladine na kojem se okupilo stotinjak omladinaca iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, Njemačke i Srbije ( Stipe Mayiç – Anadolu Agency )

Bećirević je istaknuo kako je Suret bošnjačke omladine prilika za mlade ljude da se udružuju na zajedničkim programima u Hrvatskoj i široj regiji te da je ova godišnja manifestacija nešto što će VBNMGZ nastojati učiniti tradicionalnim.

Mladi liječnik Armin Hodžić, voditelj Trećeg susreta bošnjačke omladine, okupljenima je poručio:

„Danas ćemo poslati poruku da ćemo zajedno, da želimo zajedno sa svojom braćom i prijateljima Hrvatima, Srbima, Albancima, Talijanima, Mađarima, Česima i svima drugima graditi tolerantno društvo u kojem ima mjesta za sve. Mi smo spremni braniti našu domovinu, ali ne ratom, nego moralom, odgojem, obrazovanjem i tolerantnošću.“

Program je započeo događanjem „Film i sevdah u tri čina“ u kojem su nastupili Armin Omerović i Alma Subašić, a potom se održava promocija knjige „Istina“ autorice Elmedine Muftić u kongresnoj dvorani h. Salim Šabić u Islamskom centru u Zagrebu nakon koje se upriličeno druženje omladine u prostorijama Omladinskog kluba muslimana.

Susret su svojom prisutnošću podržali i predstavnici mladeži Hrvatske demokratske zajednice, Socijaldemokratske partije Hrvatske, Hrvatske seljačke stranke, Hrvatske socijalno – liberalne stranke i političke akademije Srpskog narodnog vijeća.

Pročitajte...