Hrvatska: Pretresi i privođenja u slučaju Agrokor

– Prve privedene osobe u aferi Agrokor, kako javljaju mediji, su Ivan Crnjac i Tomislav Lučić, bivši članovi Nadzornog odbora i Uprave Agrokora. Todorić na blogu upozorava kako se radi o nezakonitim radnjama i političkom procesu protiv njega

ZAGREB (AA) –  Nakon što je jutros oko 6 sati krenula opsežna policijska akcija izuzimanja dokaza u aferi Agrokor, u koju je uključeno oko 300 policajaca na 60-ak lokacija, izvršena su prva privođenja Agrokorovih bivših dužnosnika, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema izvješćima lokalnih medija, prve privedene osobe su Ivan Crnjac i Tomislav Lučić, bivši članovi Nadzornog odbora i Uprave Agrokora.

Policija izuzima dokaze u Kulmerovim dvorima, ali i u domu Ante Todorića.

Prema neslužbenim informacijama, Ivica Todorić ne nalazi se u Hrvatskoj, a jutros se nakon početka akcije ponovno oglasio na svom blogu na kojem tvrdi kako “u Agrokoru institucije pravne države sigurno neće pronaći nikakva kaznena djela, pritisak politike i medijski linč koji je bez pravosuđa već donio presudu, pokrenuli su agresiju prema meni i ljudima koji, uvjeravam vas, nisu krivi”. On nadalje tvrdi da je riječ o “političkom procesu”

Todorić je najavio kako sa svojim hrvatskim i međunarodnim pravnim timom sprem obranu i tužbe.

Opsežna istraga koju je policija jutros rano započela na terenu, provodi se zbog sumnjivih financijskih izvješća koje je kompanija Agrokor predočavala nadležnim institucijama u nekoliko proteklih godina.

Lažirana financijska izvješća utvrđena su nakon opsežne revizije koju je u Agrokoru proveo izvanredni upravitelj Ante Ramljak.

 

Pročitajte...