Hrvatska vlada povećala kvote za zapošljavanje stranaca

Molimo korisnike da u vijesti “Hrvatska vlada povećala kvote za zapošljavanje stranaca” u petom odlomku isprave podatak o broju oglašenih radnih mjesta, koji ispravno glasi 14.417 umjesto 40.417. Ispravljenu vijest ponavljamo u cijelosti.

Hrvatska vlada povećala kvote za zapošljavanje stranaca

ZAGREB, 2. kolovoza (FENA) – Vlada Republike Hrvatske u četvrtak je na 110. sjednici povećala ovogodišnju kvotu dozvola za zapošljavanje stranaca za 3269, javlja Hina.

U graditeljstvu Vlada je odobrila novih 985 dozvola za zapošljavanje stranaca, u turizmu 270 dozvola, u promet 650 dozvola, u prehrambenoj industriji 508, a u poljoprivredi i šumarstvu 747 dozvola.

Hrvatski ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić kazao je da Hrvatska bilježi rekordan pad stope nezaposlenosti, ali da je to praćeno velikom stopom povećanja stope zapošljavanja.

Iako je politika Vlade RH maksimalno povećanje domaće radne snage i iako je Vlada donijela niz mjera u tom smjeru i dalje postoji neravnoteža ponude i potražnje i zato se ide na povećanje kvota, istaknuo je Pavić.

“Trenutno je na Zavodu za zapošljavanje oglašeno 14.417 radnih mjesta koja ne možemo popuniti”, rekao je ministar.

(RTVTK/FENA) I.B.

Pročitajte...