Humanitarna organizacija “Nova Nada” iz Norveške obradovala učenike u Voljavici, Dobošnici i Tuzli

Humanitarna organizacija “Nova Nada” iz Norveške u saradnji sa Udruženjem građana “Rodni Kraj” Tuzla , obradovali su učenike prvih razreda  u Dobošnici, Voljavici i Tuzli.

Učenicima su podjeljeni školski ruksaci sa svim potrebnim priborom koji će im biti potreban tokom ove školske godine.

Donacijom je obuhvaćeno 40 učenika iz OŠ “Dobošnica” Lukavac, OŠ “Voljavica” Bratunac, “Pazar” i “Kreka” iz Tuzle. Donacija je namijenjena prvačićima, koji polaze u škole locirane daleko od urbanih centara, te razrede koji broje tek po dva-tri učenika.

U razgovoru sa direktorom Osnovne škole “Pazar” Almirom Dorićem koji se u ime roditelja  zahvalilo Humanitarnj organizaciji “Nova Nada” na posjeti i donaciji za učenike, i istaknuo kako ovakve donacije predstavljaju značajan poticaj u radu i učenju, te u značajnoj mjeri učenicima daju kvalitetniji ambijent i uvjete za učenje i zdravo odrastanje. Početak nove školske godine za sve roditelje, osim velikog uzbuđenja, predstavlja značajnu stavku u kućnom budžetu, a djeci susret sa nečim potpuno novim.

Humanitarna organizacija “Nova Nada” iz Norveške postoji vec 10 godina i jedan je od najstarijih udružena u Norveškoj koja svojim akcijama i humanitarnim radom svakodnevno kroz razne projekte pomaže djeci u Bosni i Hercegovini.

HO “Nova Nada” Norveška

Pročitajte...