I danas kiša, vikend bez padavina…

Danas, četvrtak, 21.09.2017., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom u sjevernim, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Očekivana količina padavina je između 5 i 15 litara po metru kvadratnom. Vjetar umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, u Krajini do 18°C. Na jugu zemlje najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 22°C.

U petak, 22.09.2017., prije podne pretežno oblačno vrijeme, sa slabom kišom u jutarnjim satima, u istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Sunčanije u Hercegovini, zapadnim dijelovima Bosne i u Krajini. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu od 8 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu do 23°C.

U subotu, 23.09.2017., više oblačnosti ujutro u centralnim i istočnim područjima Bosne. Većinom će preovladavati sunčano sa umjerenom naoblakom. Po kotlinama se očekuje magla. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C.

Četvrtak 21.09.2017. godine Relativno nepovoljne biometeorološke prilike, niske temperature u jutarnjim satima te povremene padavine, izraženije u centralnoj i sjeveroistočnoj Bosni, još uvijek će predstavljati problem osjetljivim osobama. Drugi dio dana će biti nešto ugodniji, ponajviše zbog dodatne stabilizacije vremena, stoga bi se i tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale umanjiti. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju.

Pročitajte...