I narednih dana kiša, magla po kotlinama…

Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, a ponegdje i prije podne sa slabom kišom, u istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Malo do umjereno oblačno i sunčanije u Hercegovini, zapadnim dijelovima Bosne i u Krajini. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu od 9 do 13, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu do 23 stupnja.

23.09.2017 (Subota)., u jutarnjim satima nešto više oblačnosti u centralnim i istočnim područjima Bosne i mjestimično može pasti i malo kiše. Tokom dana, malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama se očekuje magla. Vjetar slab promijenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu od 8 do 13, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23, na jugu do 26 stupnjeva.

24.09.2017 (Nedjelja)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine se najprije očekuju zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a postupno i u ostalim djelovima. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu od 9 do 13, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22, na jugu zemlje do 25 stupnjeva.

25.09.2017 (Ponedjeljak)., pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa kišom i pljuskovima u zapadni i jugozapadnim područjima. Poslije podne, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu od 9 do 13, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 23 stupnja.

Petak 22.09.2017. godine Opšta slika će, uz više sunca, biti ljepša u Hercegovini i Krajini. Tokom prijepodneva bi duže zadržavanje naoblake i slabije padavine, kod osjetljivih osoba mogle uzrokovati poteškoće, što će biti izraženije u dijelu centralne, sjeverne i istočne Bosne. Drugi dio dana biće ugodniji, obzirom da će se vremenske prilike stabilizovati.

Pročitajte...