I narednih dana oblačno i nestabilno vrijeme

U Bosni i Hercegovini će u naredna tri dana preovladavati oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom.

Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu do 24 stepena.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme povremeno sa kišom. Tokom dana, lokalno uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu do 23 stepena.

I za petak je u Bosni i Hercegovini prognozirano pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu do 22 stepena.

U subotu se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno. Tokom dana, ponegdje u istočnim područjima i sa kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu do 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pročitajte...