Igrači Tuzla Cityja testirani na COVID-19: Izostali Nalić, Crnkić i Arežina

Fudbaleri Tuzla Cityja testirani su na koronavirus zajedno sa stručnim štabom i ostalim uposlenicima kluba. Testiranju nisu prisustvovali trener Zlatan Nalić koji se nalazi u Švedskoj, Nermin Crnkić koji je u Americi, te Filip Arežina koji je izostao zbog privatnih razloga.

Rezultati testiranja su pokazali da su svi nalazi negativni, te će isti u ponedjeljak biti dostavljeni NSBiH. Inače, testiranja su bili preduslov za početak grupnog treniranja koji počinju u ponedjeljak.

Također, održana je i sjednica Izvršnog odbora Kluba povodom novih smjernica UEFA-e za nacionalne saveze, a stav Kluba je da je UEFA olakšala posao nacionalnim savezima kao i NSBiH, te da sada ne bi trebalo biti nikakvih prepreka za nastavak sezone.

Iz ovog kluba su prije 20-ak dana izašli sa prijedlogom da se prvo odigra Kup i to u periodu od 20.-26.06. a da se prvenstvo nastavi 01.07. i da se završi 05.08.

Ovakav prijedlog se uklapa u odluke entitetskih ministarstava zdravlja o datumima nastavka sezone kao i novu odluku UEFA-e o pomijeranju termina nastavka sezone.

S obzirom da većina klubova Premijer lige želi nastavak sezone i da su klubovi započeli sa testiranjem na Covid-19 među kojima je i Tuzla City, ne vidimo razlog da se ne pronađe rješenje u Savezu kako bi se nastavila sezona, poručili su iz tuzlanskog premijerligaša.