Interventna pomoć „Merhameta“ Tutinu, pokrenuta akcija “Pomoć narodu Sandžaka“

Humanitarna organizacija “Merhamet” – Muslimansko dobrotvorno društvo uputila je interventnu pomoć u medicinskoj opremi za zdravstvene ustanove u Tutinu, gradiću u Sandžaku dramatično pogođenom širenjem zaraze koronavirusom. Donirani su zaštitne maske, rukavice, dezinfekciona sredstva, viziri i zaštitna odijela.

Predsjednik „Merhameta“ Kenan Vrbanjac je kazao da je pomoć upućena nakon apela vlasti i građana Tutina odaslanog zbog veoma dramatične situacije u posljednjim danima.

„Merhamet“ je danas pokrenuo i akciju prikupljanja pomoći za stanovništvo Sandžaka ugroženo koronavirusom. Pod nazivom „Pomoć narodu Sandžaka“, akcija će trajati do 1. augusta, s tim da je moguće produženje.

– „Merhamet“ nije zaboravio Bošnjake u Sandžaku i nastojimo im pomoći da što lakše prebrode tešku situaciju u kojoj su se našli. Vjerujemo da će građani BiH podržati ovu „Merhametovu“ akciju i pokazati solidarnost prema građanima Sandžaka kao što su oni pokazali solidarnost sa građanima BiH u najtežim trenucima po našu zemlju – kazao je Vrbanjac.

Akcija „ Pomoć narodu Sandžaka“ će se provoditi u svim organizacionim dijelovima HO „Merhamet“ MDD u zemlji i inostranstvu.

Novac će se prikupljati putem humanitarnog telefona. Pozivom na broj: 090 292 001 građani mogu donirati 3 KM.

Prikupljanje pomoći će biti moguće i putem “Merhametovih” humanitarnih kasa na otvorenom prostoru te na punktovima u svim većim gradovima Federacije BiH.

“Merhamet” je otvorio i namjenski račun za ovu akciju:

Za uplate u zemlji:

Račun Vakufske banke broj:1601120000002395

poziv na broj: za uplate u KM 1601030000060886

Za uplate iz inostranstva (EUR):

Intermediary Bank:UNICREDIT BANK AUSTRIA AG Vienna 1011

SWIFT CODE:BKAUATWW

Beneficiary’s Bank:VAKUFSKA BANKA D.D. SARAJEVO

SWIFT CODE: VAKUBA22

IBAN:BA391601030000069907

Beneficiary: HO „MERHAMET“ MDD, Bistrik 2 Sarajevo.

(RTVTK.ba/Fena)

Pročitajte...