IPI Akademija dobila akreditaciju

Prva privatna tuzlanska Visoka škola dobila je akreditaciju. Informaciju je objavila Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osigurane kvalitete u Bosni i Hercegovini. Komisija koju čine domaći i međunarodni stručnjaci ocjenila je da je Internacionalna poslovno informaciona akademija uspješno okončala proces usklađivanja studijskih programa sa kriterijima za akreditaciju.

novinar Azra Mešić

Priznanje da je obrazovanje na IPI Akademiji zaista u skladu sa propisima i standardima koji se traže od svih visokoškolskih ustanova potvrdilo je studentsko iskustvo, kaže Ajla Ikanović koja je došla obaviti formalnosti oko upisa na drugu godinu tržišnih komunikacija.

  • S obzirom da smo imali situaciju sa korona virusom, mi smo bili prinuđeni ostati kod kuće, ali smo nastavili naša predavanja putem platforme i tamo osmo pratili sva predavanja i tako smo uspjeli završiti prvu godinu, kaže ona naglašavajući da je nastava i na ovaj način bila izuzetno kvalitetna.

Zbog velikog interesa studenata, IPI Akademija je raspisala i treći upisni rok koji će trajati sve do početka nove akademske godine.

  • Studenti su podjednako zainteresovani za sve studijske programe, ali informacione tehnologije malo prednjače. Naša akreditacija je doprinijela da se studenti još više prijavljuu i sa drugih fakulteta dolaze nam, kaže Nina Terzić, šefica Studentske službe IPI Akademije.

Većina studenata koji su završili trogodišnji ciklus studija, odlučuju se ovdje upisati i četvrtu godinu, kažu u Studentskoj službi.

  • Želim nastaviti svoje školovanje ovdje i četvrtu godinu. Dovoljno sam naučio na IPI Akademiji da mogu tražiti svoje zaposlenje. I dobio sam jednu ponudu za posao, kaže za RTVTK diplomant informacionih tehnologija Izet Mujezinović.

Akreditacija je osigurala dodatno povjerenje studenata, ali i roditelja koji savjetuju svoju djecu koji fakultet odabrati.

  • Diplome koje izdaje IPI Akademija postaju još više prepoznatljive kako u BiH tako i u regionu, u EU, a akreditacija donosi i mogućnost da studenti učestvuju u međunarodnim programima razmjene, da učestvujemo u međunarodnim projektima i drugim oblicima saradnje sa visokoškolskim ustanovama iz inostranstva, pojašnjava za dnevnik Haris Delić, voditelj Odbora za osiguranje kvaliteta IPI Akademije.

Nova akademska godina bit će u znaku potpisivanja velikog broja sporazuma i otvaranju novih prilika za teorijsko, ali i praktično obrazovanje ne samo studenata, nego i nastavnog i drugog osoblja IPI akademije.

Pročitajte...