Islamska zajednica kupuje prostorije u Washingtonu

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović sastao se s muftijom Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike Sabahudinom ef. Ćemanom.

Muftija je reisu-l-ulemu informisao o aktivnostima Islamske zajednice u Sjevernoj Americi i planovima za budućnost. Kao posebno značajnu aktivnost naveo je skoro kupovanje prostorija sjedišta muftije u Washingtonu.

Muftija Ćeman je naglasio da će stavljanje u funkciju tih reprezentativnih i višenamjenskih prostorija predstavljati bitan iskorak u pozicioniranju Bošnjaka u američkom društvu, ali i jačanju odnosa između Islamske zajednice u BiH i Sjedinjenih Američkih Država.

Reisu-l-ulema je pohvalio angažman članova Zajednice u Sjevernoj Americi i njihovih imama ne samo na polju očuvanja islamskog i bošnjačkog identiteta nego je od muftije zatražio da im se uime Bošnjaka u matici Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini zahvali na kontinuiranoj podršci i učešću u svim akcijama koje Zajednica provodi u domovini i dijaspori, javlja MINA.