Istanbul: Petogodišnjakinja spašena ispod ruševina zgrade

– U urušavanju zgrade smrtno su stradale tri osobe. Utvrđeni su identiteti sve tri osobe. Radi sigurnosti evakuisano je sedam okolnih zgrada, kazao je guverner Istanbula Ali Yerlikaya

ISTANBUL (AA) – Petogodišnja djevojčica Havva Tekgoz provela je 18 sati zarobljena ispod ruševina zgrade koja se jučer u poslijepodnevnim satima urušila u istanbulskoj četvrti Kartal, javlja Anadolu Agency (AA).

Guverner Istanbula Ali Yerlikaya potvrdio je kako su spasioci iz Uprave za katastrofe i urgentna stanja pri Vladi Turske (AFAD) uspjeli uspostaviti kontakt s petogodišnjom Havvom Tekgoz, koja je ispod ruševina provela 18 sati. Rekao je kako je djevojčica potom spašena i prebačena u bolnicu.

Yerlikaya je novinarima kazao kako traganje za ljudima ispod ruševina traje već nešto više od 18 sati. Prema njegovim riječima, po dosadašnjim saznanjima povrijeđeno je 12 osoba, među kojima su tri u kritičnom stanju. Povrijeđene osobe su smještene u bolnicu gdje im se ukazuje pomoć.

“U urušavanju zgrade smrtno su stradale tri osobe. Utvrđeni su identiteti sve tri osobe. Radi sigurnosti evakuisano je sedam okolnih zgrada”, kazao je Yerlikaya.

U četvrti Kartal, u azijskom dijelu Istanbula, jučer se urušila šestospratnica.

Na mjesto događaja stigle su brojne policijske, ambulantne i vatrogasne ekipe. Područje je osigurano, a pretraga ruševine i akcija spašavanja se nastavlja.

Pročitajte...