Ivica Todorić: U Hrvatsku se vraćam kad prikupim dokaze protiv kriminalne političke elite

– U ovom trenutku prikupljam činjenice kojima dokazujem da je projekt rušenja Agrokora stvoren u sprezi između hrvatske političke elite i stranih lešinarskih fondova, poručio je Todorić nakon što je za njim raspisana potjernica

ZAGREB (AA) – Bivši prvi čovjek hrvatske grupacije Agrokor Ivica Todorić obratio se javnosti nakon što su nadležni hrvatski organi jučer izdali potjernicu za njim, a u novoj poruci na blogu je poručio da se u zemlju vraća kad prikupi dokaze s kojima će se suprotstaviti dijelu političke elite koju optužuje za posrnuće Agrokora, javlja Anadolu Agency (AA).

“Nisam čovjek koji bježi od odgovornosti, već sam rekao da ako odgovornost postoji, a ja sam uvjeren da je nema, ona je isključivo moja. No, kao čovjek kojem su teško povrijeđena ljudska prava sa svojim odvjetničkim timom prikupljam dokaze i činjenice kako bih se mogao suprotstaviti lažima iz kaznene prijave i odbraniti sebe i moje suradnike od političkog progona kojem je cilj zataškati činjenicu da je upravo politika otela privatno vlasništvo u kojem danas caruje bezvlašće i stvarni kriminal“, poručio je Todorić koji se najvjerovatnije nalazi u Londonu.

Ističući kako je već duže od deset mjeseci žrtva političkog progona od strane političkih struktura, Todorić je kazao da su i te političke vrhuške svjesne da će izgubiti izgubiti privilegije i pozicije kada s njim uđu u obračun.

“U ovom trenutku prikupljam činjenice kojima dokazujem da je projekt rušenja Agrokora stvoren u sprezi između hrvatske političke elite i stranih lešinarskih fondova“, naveo je Todorić u poruci.

Todorić u daljem tekstu tvrdi da je podignuta krivična prijava sramotni i brzopleti pokušaj da dijela političke elite koji ga želi spriječiti u prikupljanju dokaza koji će rasvijetliti cijeli slučaj Agrokora.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu raspisalo je jučer potjernicu za Ivicom Todorićem protiv kojeg je određen istražni zatvor i pokrenuta istraga, a nedostupan je hrvatskom pravosuđu.

Ranije, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna (oko 152 miliona eura) pokrenulo istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića te 12-oro Agrokorovih menadžera te revizora.

Županijski sud u Zagrebu odredio je istražni zatvor samo za Ivicu Todorića, a ostali su 18. oktobra pušteni da se brane sa slobode.

Pročitajte...