Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzla zadovoljni su dosadašnjim odgovornim ponašanjem građana. Ističu nadu da će i novopopuštanje mjera proći bez većih incidenata.

S obzirom na činjenicu da je počeo drugi val popuštanja mjera uzrokovanih pojavom pandemije koronavirusom, usljed kojeg su nakon obrtničkih radnji otvoreni i ugostiteljski objekti, očekuju se pojačane inspekcijske mjere s ciljem zaštite zdravlja građana Tuzlanskog kantona. Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzla zadovoljni su dosadašnjim odgovornim ponašanjem građana. Ističu nadu da će i novo popuštanje mjera proći bez većih incidenata.

Usljed pozitivne epidemiološke slike ugostiteljski objekti ponovno su otvorili vrata u skladu sa svim propisanim mjerama nadležnih štabova. Da se preporuke kriznih štabova provode pobrinut će se Inspekcija.

”Uglavnom ćemo to savjetodavno pokušati prezentirati našim poslodavcima koje su obaveze poštivanja normi i na koji način mogu odvijati svoju poslovnu djelatnost. Smatram da ćemo imati dobru saradnju i da nećemo morati poduzimati nikakvu represivnu mjeru jer je zajednički cilj i njih i nas da u skladu sa procedurama i zakonima koji određuju njihovu oblast posluju i oni, a naravno da i mi što manje na neki način imamo problema u radu” – Amel Mehanović, direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove

Disciplinovani su bili u prvoj radnoj sedmici obrtnici TK, potvrdili su nam u Kantonalnoj inspekciji.

 “Jako je dobra situacija zatečena kod naših obrtnika koji nisu imali mogućnost rada u prošlom periodu. Treba reći da jedan dio obrtnika obavlja svoju djelatnost zavisno od toga čime se bavio, ali nismo imali ni poroblema da istu naredbu odnosno odluku provedemo uz poštivanje mjera koje su istima naložene. Bilo je određenih sporadičnih slučajeva kada smatrani subjekti nadzora nisu dovoljno bili upoznati na kakav način mogu organizovati oblik svoga rada. Nakon naše intervencijie oni su zaista postupali po naredbi “ – Amel Mehanović, direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove

Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove očekuju odgovorno ponašanje, kako ugostitelja tako i građana.