Izetbegović: Naredne sedmice Predsjedništvo SDA će donijeti odluke (VIDEO)

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je nakon sastanka kolegija stranke da je raspravljano o rezultatima izbora i kriterijima za njihovo analiziranje.

– Namjeravamo da do narednog sastanka kolegija uspostavimo “dijagnozu” stanja, a potom ćemo održati sjenicu Predsjedništva SDA krajem naredne sedmice i donijeti odluke – rekao je Izetbegović.

Dodao je da će analizirati u kojim sredinama su radili dobro a kojim loše i koji su razlozi za to, kako bi popravljali strukturu stranke.

Izetbegović je naveo da nije temeljito razgovarano o Denisu Zvizdiću, jer on nije prisustvovao sastanku zbog porodičnih razloga.

– On će biti prisutan naredne sedmice pa ćemo razgovarati o tome. Mislim da je vrijeme da stanu te teške riječi koje smo čuli od njega jer se poznajemo jako dugo i ne treba da slabimo strukturu stranke – kazao je Izetbegović.

Poručio je da je on uvijek zagovornik pomirenja s onima s kojima se razišao i da je protiv toga da ugledni i sposobni kadrovi napuštaju SDA.

Govoreći o razlozima za loše rezultate na izborima Izetbegović je naglasio da su neki od njih u strukturi same SDA i loklanih rukovodstava, a da su neki objektivni.

Pročitajte...