Izetbegović: Poslije ovakvih formulacija Čampara će teško ostati u SDA (VIDEO)

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) BiH Bakir Izetbegović nakon sjednice Kolegija SDA izjavio je da će Aljoša Čapara “teško ostati član SDA nakon formulacija koje je obrazložio u svojoj ostavci u Predsjedništvu Stranke.

– Mislim da će on teško ostati u SDA pošto je istrčao s tim i kazao šta je imao. Čampara je dao neopozivu ostavku, nju će da prihvati Glavni odbor SDA, jer on ga je imenovao, a ostalo šta će se dalje dešavati ne znam, ne mogu da predvidim. SDA mu je dala šansu, priliku, podršku, kako će on da uzvrati, vidjećemo. O tome će se dalje baviti Kantonalni odbor SDA – izjavio je Izetbegović.

Predsjednik SDA kazao je da se čuo sa Čamparom, te da je obavio razgovor s njim prije njegovih odluka.

– Znam razloge njegove ostavke, ali ne bih dalje. Do sada smo pet-šest puta imali ljude koji odlaze iz SDA i onda redovito nađu neka nezadovoljstva, demokratijom, nedemokratijom u SDA, putem koji ona ide i tako dalje. Onda izađemo na izbore, SDA dobije svojih 310.000 glasova. Gospodin Čampara će donijeti svoje odluke, ali možemo vidjeti gdje su njegovi prethodnici, kako su prošli i koliko su dobili glasova – kazao je Izetbegović.

Naveo je da SDA nije savršena, “ali je to jedna jako dobra demokratska stranka u kojoj može svako da govori i Čampara i Šemso Mehmedović i da ne snose nikakve posebne posljedice”.

– Mogu svi da govore šta misle, ovo je jedna demokratska i najjača stranaka u BiH. Biće afera, korupcije gdje god ima vlasti, ali rješavat će se i biće odstranjeni oni koji prave probleme na bilo koji način – kazao je Izetbegović.

Predsjednik SDA je kazao da je na sjednici Kolegija stranke “većinom razgovarano o predizbornim aktivnostima, sloganu SDA, o radu, odnosno neradu Vijeća ministara, o zakašnjelim odlukama Vijeća ministara, te o potrebi da se Ministarstvo civilnih poslova konačano pokrene”.

Pročitajte...