Izetbegović: Učinit ćemo sve da se zbrine svaki borac

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović danas je medijima na šehidskom mezarju Kovači prokomentirao protest boraca te blokadu cesta u Federaciji BiH, poručivši da će se tražiti rješenje.

Naglasio je da imaju obavezu dodatno pomoći tu populaciju stanovništva u BiH.

– Moramo pomoći tu kategoriju boraca. Ne može se desiti da ijedan od njih dočeka godine u kojima ne može da privređuje i da nije zbrinut. Moramo naći načina da do zadnjega zbrinemo te ljude i mi ćemo to uraditi, ma koliko nas to koštalo – izjavio je Izetbegović.

Istakao je da mogućnosti ipak nisu velike, ali da će učiniti sve da se do zadnjeg zbrine svaki borac, ma koliko to koštalo.

– Mi ne možemo dodatno opreteriti privredu, ne možemo ugroziti penzioni fond i ostale fondove, ali da se može nešto dodatno uraditi, može sigurno i mi ćemo to uraditi – poručio je Izetbegović.

Zbog protesta bivših boraca jučer su bile blokirane raskrsnice u Zenici, Tuzli i Sarajevu, a blokada još traje na petlji Šićki Brod kod Tuzle i Karušama kod Doboja.

Federalni premijer Fadil Novalić je komentirajući proteste demobilisanih boraca, te njihove zahtjeve istakao da će danas održati još jednu konferenciju u vezi sa tim, ne navodeći mjesto i vrijeme.

Pročitajte...