Izetbegović: Želimo Srebrenicu u kojoj se ne pita ko je Srbin, ko Bošnjak (VIDEO)

Želimo da Srebrenica jednog dana bude mjesto gdje se ne pitate ko je Srbin, ko je Bošnjak, ko se kako Bogu moli, ko se kako zove, nego ko je dobar čovjek, ko je koristan, ko želi da poštuje svog komšiju – poručio je predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović tokom posjete Srebrenici.

On se danas u toj opštini sastao s kandidatom probosanskog bloka za opštinskog načelnika na predstojećim izborima Alijom Tabakovićem, kandidatima za Skupštinu opštine i drugim Srebreničanima.

– U ovome času jedini takav, ko ima šanse da pobijedi je naš Alija. Ja mu želim da pobijedi za sve nas, ovdje u Srebrenici – istakao je Izetbegović.

Rekao je da je Srebrenica “dno i vrh naših očekivanja, nešto što nam je najvažnije u BiH, gdje se tuga miješa sa ponosom i sjećanja na prošlost s nadom za bolju budućnost”.

Kako je kazao, “tegoba su bile i podjele Bošnjaka” na tom prostoru te da je bilo “teško i dolaziti među podijeljene i posvađane Bošnjake”.

-Ovaj put smo jedinstveni i taj osjećaj jedinstva potiskuje sve ostale – kazao je Izetbegović tokom susreta u Srebrenici.

Čestitao je svima koji su “pobijedili sujete”, poručivši da to nije lako iako se tako čini.

Kandidat probosanskog bloka za načelnika Srebrenice Alija Tabaković poručio je da će, ako dobiju povjerenje građana, biti pobjednici u ideji suživota, dobrih odnosa između Bošnjaka i Srba u Srebrenici.

– Srebrenici treba vratiti dostojanstvo i digninet koji zaslužuje – poručio je Tabaković.

Izetbegović je prije dolaska u Srebrenicu položio cvijeće i odao počast žrtvama genocida u Memorijalnom centru u Potočarima.

Pročitajte...