Izraelski vojnici pucali na demonstrante u Gazi: Poginule dvije osobe, 34 ranjene

– Glasnogovornik palestinskog Ministarstva zdravstva iz Gaze Eshref al-Kudra je za AA kazao da je 54-godišnji Mahir Ataullah podlegao nakon teških povreda koje je zadobio kada su izraelski vojnici otvorili vatru na demonstrante na sjeveru Gaze

GAZA (AA) – Broj poginulih Palestinaca tokom intervencije izraelskih vojnika na demonstrante koji su se okupili u Pojasu Gaze kako bi protestovali radi odluke SAD-a u vezi s Jerusalemom, povećan je na dva, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornik palestinskog Ministarstva zdravstva iz Gaze Eshref al-Kudra je za AA kazao da je 54-godišnji Mahir Ataullah podlegao nakon teških povreda koje je zadobio kada su izraelski vojnici otvorili vatru na demonstrante na sjeveru Gaze.

Ranije u petak je potvrdio da je poginuo i 30-godišnji Palestinac Mahmoud el-Mısri, koji je navodno pogođen metkom.

Tokom interevencije izraelskih vojnika, ranjene su ukupno 34 osobe, od čega osam na sjeveroistoku Pojasa Gaze, 17 na istoku Pojasa Gaze, jedna na istoku grada Rafaha i osam osoba na istoku Han Yunusa.

Palestinski pokret Hamas i druge palestinske organizacije su pozvale Palestince da protestuju radi odluke američke administracije da prizna Jerusalem kao glavni grad Izraela.

Pročitajte...