Jasmin Nokto i Selmir Memić osvojili medalje na Balkan Open Wushu prvenstvu

Ankara, Turska - 1. decembar 2019: Četvrti Balkan Open Wushu prvenstvo, u organizaciji Balkanske kung fu wushu federacije, održano je u Ankari. Na prvenstvu su, u različitim starosnim kategorijama, nastupili sportisti iz 18 zemalja. U disciplini sanda nastupilo je 574 takmičara, dok je u disciplini taolu bilo 222 takmičara. Jasmin Nokto (plave rukavice) borio se u kategoriji -75 kilograma te je nakon tri borbe uspio izboriti zlatnu medalju. ( Emin Sansar - Anadolu Agency )

Predstavnici WuShu Saveza Bosne i Hercegovine Jasmin Nokto i Selmir Memić osvojili su zlatnu i bronzanu medalju na 4. Balkan Open Wushu prvenstvu u Ankari.

Obojica sportista nastupili su u disciplini sanda, u seniorskoj kategoriji. Jasmin Nokto borio se u kategoriji -75 kilograma te je nakon tri borbe uspio izboriti zlatnu medalju. Salmir Memić je nastupio u ketegoriji -85 kilograma osvojivši bronzanu medalju.

Oba takmičara su članovi Ving Tchun Kung Fu Kluba Panter iz Tuzle.

Na Četvrtom Balkan Open Wushu prvenstvo, u organizaciji Balkanske kung fu wushu federacije, u različitim starosnim kategorijama, nastupili su sportisti iz 18 zemalja. U disciplini sanda nastupilo je 574 takmičara, dok je u disciplini taolu bilo 222 takmičara.