Javna diskusija “Okolišna politika: Ključ u rukama bh. političarki”, koju organizje Westminster fondacija za demokratiju u saradnji sa Ambasadom Velike Britanije u BiH, biće održana danas Sarajevu.

U diskusiji će učestvovati i predstavnici ambasada Švedske, Italije i Francuske u BiH, UN u BiH, UNDP-a, udruženja Green Council, preduzeća “Kesa”, te učesnice programa “Više od kvote” koji sprovodi Westminster fondacija, uz podršku Vlade Velike Britanije.

Prezentacija će biti održana povodom Međunarodnog dana žena koji se širom svijeta obilježava 8. marta, a ovom prilikom biće predstavljena i Grupa za ekologiju “Udahni zdravlje” koju čine političarke iz različitih parlamentarnih stranaka u BiH okupljenih u okviru programa mentorstva Westminster fondacije za demokratiju.

Skup će biti održan u hotelu “Hils” na Ilidži, sa početkom u 11.00sati , a medijima će se 1 obratiti britanski ambasador u BiH Matthew Field i predstavnica grupe za ekologiju “Udahni zdravlje”, najavljeno je iz Britanske ambasade u BiH.