Javni poziv za dodjelu sredstava za subvencioniranje neto plaće-maksimalno do visine minimalne plaće za juni 2020

U sklopu korona zakona, naredne dvije sedmice otvoren je javni poziv za odabir korisnika za dodjelu sredstava za  subvencioniranje  neto plaće za juni koje je raspisalo Ministarstvo privrede TK.

“U ovom javnom pozivu pokušali smo da napravimo jedan liberalniji odnos prema privrednicima gdje neće morati te sve silne izjave ovjeravat, sve će se nalaziti na jednom listu papira. Izjava i sve ostalo, tako da smo pokušali  da uprostimo u odnosu na raniji period za mjesec maj i juni. Vrlo bitno je spomenuti da autoškole i obdaništa imaju pravo da apliciraju ovaj mjesec s tim da oni koji su aplicirali za mjesec maj-juni njihova aplikacija bit će uvažena a one autoškole koje nisu aplicirale u ranijem periodu one moraju da izvrše aplikaciju i ovu retroaktivnu za mjesec april i maj “ -Asmir Hasić -ministar privrede TK

Osim predškolskih ustanova i autoškola  na ovaj poziv imaju pravo da apliciraju svi  oni kojima je bio zabranjen rad kao npr onima  koji nisu bili u mogućnosti obavljati djelatnost jer  se nalaze u tržnim centrima, autobuskim stanicama ili na “Međunarodnom aerodromu” u Tuzli, odnosno svi oni koji su po korona zakonu  bili  direktno i indirektno  ugroženi.

“Korona zakonom je izdvojeno 15 miliona za mjesec maj, april .Već je plaćeno nešto više od 3 miliona i 700 hiljada maraka. Očekujemo i u ovom pozivu sigurno najmanje 1000 aplikanata da će se prijaviti što u konačnici smatram da ne bi trebalo preć ukupno 5 miliona maraka. Mi ćemo od korona zakona imati jedan dio neutrošenih sredstava koja ćemo naravno u dogovoru sa premijerom TK  napraviti program za naredni period.” – Asmir Hasić, ministar privrede TK

Rok za dostavljanje zahtjeva je 25. septembar. Odluka  o odobravanju sredstava korisnicima subvencije će biti objavljena u Službenim novinama Tuzlanskog kantona a pregled korisnika na web stranici Vlade. Sve dodatne informacije za Javni poziv mogu se dobiti radnim danom preko fiksnih brojeva Ministarstva privrede TK koje takođe moguće naći na web  stranici Vlade.

Pročitajte...