JELENA, nova telenovela, radnim danom od 20:00 na Vašoj Televiziji!

Serija Jelena je rađena po ugledu na latinoameričke telenovele, ali je radnja prilagođena našem podneblju. Jelena je imala izuzetno visok budžet (oko 4 miliona Eura), i snimalo je se na ekskluzivnim lokacijama u Beogradu. Jelena je još tokom snimanja prodata u 12 država. Na prvom samitu telenovela u Barseloni je nagrađena za najbolji scenario, još ispred američke sapunice “Odvažni i lepi” (The Bold and the Beautiful).

Beograd u sedamdesetim, prošlog vjeka: Mlada Jelena, ćerka visokog funkcionera u partiji i uglednog beograđanina i mladi, siromašni Vuk su odlučili da pobegnu iz grada na njen osamnaesti rođendan. Neko je međutim saznao za njihov plan i odlučio da im pomrsi konce. Jeleni je stavljeno sredstvo za uspavljivanje u šampanjac i neko je zaključava u sobu. U isto vrjeme neko puca u Vladimira, Jeleninog oca. Vuk čuje pucnjavu i pokušava da pomogne Vladimiru. Ljudi, koju dolaze na mjesto zločina, su ubjeđeni da je Vuk ubio Vladimira. Vuk bježi i napušta tadašnju Jugoslaviju.

Nakon tri decenije, želeći da istjera pravdu, Vuk se vraća u Beograd sa ćerkom Helen. Vuk ima i sina Majkla, sa kojim je u lošim odnosima. Vuk otvara firmu “Stigma”, desna ruka mu je Tatjana Pantić, njegova asistentkinja. Tatjana je potajno zaljubljena u Vuka.

Jelena je se udala za Ratka Milijaša i ima sa njim dvoje djece Sašu i Lidiju. Dok Saša uspješno radi kao novinar, Lidija ne uspjeva da se ostvari i snađe u životu i često hoda stranputicom. I ako Ratko voli Jelenu, već duže vrijeme ima aferu sa Sofijom Jovanović, vlasnicom modne agencije.

Ratko se trudi da osujeti Vukove planove iz ljubomore, jer zna da su se Jelena i Vuk nekada davno voljeli.

Saša Milijaš i Helen Despotović se upoznaju. Izlaze zajedno i zaljubljuju se. Niko se i ne nada da će neočekivani susret Saše i Helen postati fatalan za dvoje mladih koji rješavaju da započnu zajednički život.

Priča dobija nove dimenzije, kada Saša, u svojstvu novinara časopisa Rumbus stiže u preduzeće Stigma, da napravi intervju sa Vukom Despotovićem i tamo sretne svoju majku Jelenu i svoju voljenu Helen i saznaje da je ona ćerka čovjeka, za kojega se smatra da je ubio njegovog dedu. Kasnije se priči priključuje kriminalna organizacija pod imenom “Ptica Feniks”, u čije kandže upada Jelenina ćerka Lidija. Jelena oboljeva od tumora na mozgu. Ratko joj ne saopštava dijagnozu.

Jelenu, novu telenovelu, gledajte radnim danom od 20:00 na Vašoj Televiziji!

Pročitajte...