Joseu Mourinhu je trebalo samo 10 dana da pronađe novi posao

Prije 10 dana Mourinho je dobio otkaz u Tottenhamu, ali ubrzo je pronašao novi posao. Ko hoće da radi, uvijek ima posla, a to se ispostavilo i u slučaju jednog od najboljih trenera u svijetu nogometa.

Doduše, Mourinha ovaj put nećemo gledati u ulozi menadžera, već u ulozi kritičara. Iako je navikao da bude kritikovan, sada će on biti taj koji će dijeliti kritike drugima, budući da ga je britanski The Sun zaposlao kao glavnog kolumnistu za Evropsko prvenstvo.

Posebni će imati dnevnu kolumnu i od 11. juna do 11. jula pisat će o utakmicama Evropskog prvenstva, pretpostavljamo da će najviše biti baziran na englesku nogometnu reprezentaciju.

Mourinho je od 2019. godine radio u Tottenhamu, no tu se nije proslavio, za razliku od nekih bivši klubova s kojima je osvajao Lige prvaka, nacionalna prvenstva, kupove i mnogo toga. Bio je najprije pomoćni trener u Barceloni, zatim je radio u Benfici, Leiriji, Portu, Chelseaju, Interu, Real Madridu i Manchester Unitedu.

Brojni treneri i nogometaši sada će biti pod budnim okom Posebnog koji će, poznavajući ga, imati izuzetnu oštrinu kada bude potrebe da se nekoga iskritikuje na mečevima Evropskog prvenstva.

Mourinho je inače imao ranije dosta okršaja s novinarima. Kao trener timova poput Reala, Intera i Chelseaja često su mu prigovarali da konzumira isuviše defanzivan i negledljiv nogomet, no Posebni je uvijek inzistirao na tome da je rezultat mjera svega i da je najmanje bitno kako koja ekipa igra već koliko napravi na kraju sezone.

Dugo je Jose trpio kritike, vrijeme je da uzvrati udarac.