Jusko sa Kajmakovićem: Aerodrom Sarajevo rješava problem magle na pisti

– Na današnjem sastanku u ministarstvu, direktor Kajmaković i njegov saradnik Zijadić predstavili su Juski i njegovim saradnicima rezultate sastanka u Sofiji, novi sistem za rješavanje pitanja magle na pisti Aerodroma Sarajevo

SARAJEVO (AA) – Ismir Jusko, ministar komunikacija i prometa BiH održao je sastanak sa Arminom Kajmakovićem, generalnim direktorom Aerodroma Sarajevo i Nerminom Zijadićem, direktorom Sektora upravljanja sistemima Aerodroma Sarajevo, saopštili su iz ministarstva, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na tragu inicijative ministra Juske proistekle sa sastanka sa Ivaylom Moskovskim, ministrom prometa, informacionih tehnologija i komunikacija Republike Bugarske, predstavnici Aerodroma Sarajevo održali su nedavno u Sofiji sastanak sa nadležnim tijelom za vazdušni saobraćaja u Bugarskoj – BULATSA. Na tom su sastanku razmijenjena iskustava u oblasti vazdušnog saobraćaja, s posebnim naglaskom na rješavanje problema magle na aerodromima u zimskom periodu.

Na današnjem sastanku u ministarstvu, direktor Kajmaković i njegov saradnik Zijadić predstavili su Juski i njegovim saradnicima rezultate sastanka u Sofiji, novi sistem za rješavanje pitanja magle na pisti Aerodroma Sarajevo, te opšti plan aktivnosti aerodroma u slijedećem periodu.

Ministar Jusko je dao punu podršku menadžmentu Aerodroma Sarajevo i iskazao otvorenost i spremnost za provođenje njihovih aktivnosti koje se mogu obavljati u saradnji sa ministarstvom.

Pročitajte...