Jutros umjereno do pretežno oblačno vrijeme, sutra sunčano

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljusak je registrovan na istoku i jugoistoku Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati: Bjelašnica 6, Ivan-sedlo 10, Bihać 11, Bugojno, Livno i Sanski Most 12, Bijeljina i Tuzla 13, Banja Luka, Doboj, Grude, Sarajevo i Zenica 14, Gradačac i Široki Brijeg 15, Trebinje 19, Mostar i Neum 20 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 1hPa je veći od normalnog i raste.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kratkotrajan lokalni pljusk je moguć na području Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepeni.

Sutra u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.