Kada svoje vozilo možete ponuditi firmi za otkup automobila?

Ukoliko ste rješili da zamjenite postojeći auto ili vam već godinama u dvorištu ili garaži stoji vozilo sa kojim ne znate šta da radite, vjerovatno vam se bar nekada provukla misao kroz glavu da li bi neko želio da ga otkupi i kome se obratiti.

U nastavku teksta predočavamo vam u kojim sve situacijama se možete obratiti firmama za otkup vozila i računati na njihove usluge. Važno je da, ukoliko spadate u neku od grupa koja s razlogom razmišlja o toj opciji, razmotrite koja firma će vam pružiti najbolje uslove za saradnju (tj. gdje ćete moći da dobijete što bolju cjenu za svoje vozilo), koja je efikasna i može u dogledno vrjeme odgovoriti na vaše zahtjeve, a dalje sve prepustite njima.

#1 Otkup automobila je opcija za prodaju bilo kog polovnjaka

Možda ste mislili da se otkupljivanje automobila odnosi samo na one situacije u kojima ne postoji interesovanje, usled toga što je automobil star, da ga prodate, te je to jedina preostala opcija. Međutim, istina je da firme čija je to delatnost vrše otkup svih vrsta polovnjaka, te i možete ponuditi i vaše vozilo.

Bićete zadovoljni saradnjom ukoliko realno procenite vrednost svog auta, u skladu sa pređenom kilometražom, godinama starosti, daljom upotrebnom vrednošću, spoljnjim izgledom i drugim važnim kriterijumima, a onda se sa firmom za otkup složite u toj proceni vrednosti auta.

Ukoliko vi precenjujete, a otkupljivač potcenjuje vrednost vašeg vozila, verovatno da nećete biti oduševljeni takvom saradnjom i da bez preke potrebe nećete pristati na nju, već se možete obratiti drugoj agenciji i istražiti preostale načine za prodaju auta.

#2 Imate havarisano vozilo? Ponudite ga firmi za otkup automobila

Ukoliko je ovo vaš slučaj, ne brinite – opcija za otkup vozila stoji vam na raspolaganju. Dogodila se saobraćajna nezgoda nakon koje ne želite da popravljate vozilo – ne želite da vozite auto koji vas podseća na taj nemili trenutak, sanacija štete je skupa ili neisplativa (vredi skoro koliko i sam automobil) ili jednostavno samo želite da promenite automobil.

Ne morate da se pitate da li je takvo vozilo osuđeno da truli u nekoj vašoj nekorišćenoj pomoćnoj prostoriji, na ulici ili u dvorištu, već ga možete ponuditi onima koji se bave otkupljivanjem automobila, a kada se dogovorite o ceni koja se može dobiti, oni kupe auto i vi ostajete oslobođeni brige o neupotrebljivom vozilu.

Imajte na umu da će njegovu cenu diktirati stepen oštećenosti, to da li se u takvom stanju može iskoristiti kao izvor barem nekih rezervnih delova za isti model auta i slično. Verovatno će vam i samima biti jasno da li se taj auto i na koji način može upotrebiti u budućnosti, te vas ni cena neće iznenaditi.

Foto: https://pixabay.com/photos/beetle-volkswagen-vehicle-1650537/

#3 Vlasnik ste starog, neupotrebljivog auta – rešenje je otkup vozila

Imate vozilo koje je možda starije i od vas samih, godinama lišeno elementarnih ulaganja, za koje više ne postoje delovi, a koje služi kao skrovište za sitne poljske životinje i već odavno nije u voznom stanju?

Ne brinite, postoji neko ko će auto otkupiti čak i u ovom stanju – firme koje se bave otkupom automobila tu su da olakšaju vaše muke, plate vam onoliko koliko auto zavređuje, i što je najvažnije, eliminišu ga iz vašeg dvorišta i iz života, barem da ne zauzima prostor koji možete upotrebiti za nešto drugo.

#4 Vlasnik ste teretnjaka sa kojim ne znate šta raditi? Eto prilike da se obratite otkupljivačima auta

Svaka roba ima svoga kupca, kaže se u našem narodu – tako se i za kombi, kamion i druge vrste teretnih automobila može reći da zasigurno mogu naći put do svojih interesenata, samo što je njihov broj manji nego kada je reč o putničkom vozilu.

Međutim, neuporedivo je lakše angažovati firmu za otkup, koja će vam platiti onoliko koliko vaše teretno vozilo zbilja vredi, a potom ponuditi onima koji su zainteresovani. Od koristi vam je sama činjenica što odgovorne i ozbiljne firme za otkup ne naplaćuju procenu auta, bio on teretni ili putnički, te ćete dobiti ponudu i onda bez pritiska odlučiti da li je to najbolje rešenje za vas.

#5 Odgovoran ste pojedinac i razmišljate o životnoj sredini

Verovatno ste i sami svedok priča koliko se ljudi neodgovorno ponašaju prema rekama, šumama i životnoj sredini uopšte, kao da i sami neće snositi posledice svojih zlodela prema prirodi – na kraju, čovek živi u njoj, a ne posetioci sa drugih planeta.

Međutim, čini se da često to zaboravljamo i da na ekološkoj svesti tek treba da se radi. Staro, havarisano ili iz drugih razloga neupotrebljivo vozilo štetno je za životnu sredinu onog momenta kada korordira u velikoj meri, a kiša krene sa njega da spira otpadne materije, koje upija zemlja.

Nekim ljudima kao da smeta samo to što se tako nešto dešava u njihovom dvorištu, pa se odluče da takav auto bace u reku, neki kanal, šumu, gde im neće smetati i gde veruju da ih niko neće videti. Onda se ti prostori pretvaraju umesto u izvor zdravlja za čoveka, u deponije koje višestruko štete okolini, a na naplatu sve dođe i čoveku.

Umesto toga, angažujte firmu za otkup, koja će na adekvatan način da se postara za vozilo koje više nije u voznom stanju, umesto da se priroda oko nas pretvara u naša privatna smetlišta, koja mnogi stvaraju, a malo ko nastoji da spreči njihovu pojavu.

Ukoliko spadate u bilo koju od navedenih grupa, otkup automobila je opcija kojoj treba dati šansu – nađite pouzdane i odgovorne ljude i svi vaši problemi sa autom biće samo prošlost!

(RTVTK/Zorica Pejović)

Pročitajte...