Kadeti saznali protivnike u kvalifikacijama. Juniori na turniru u Puli

U sjedištu UEFA u Nyonu danas je obavljen žrijeb kvalifikacionih grupa za „U-17“ Evropsko prvenstvo 2019/20. Reprezentacija Bosne i Hercegovine smještena je u grupu 11 sa selekcijama Češke Republike, Finske i Moldavije.

Kvalifikacioni turnir ove grupe biće održan u Finskoj od 25. septembra do 1. oktobra 2019. godine.

Juniorska ”U-18” fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine od 11. do 15. decembra učestvovat će na turniru u Puli.

Pored BiH i domaćina Hrvatske na turniru će se takmičiti i Crna Gora, te Turska.

Slaven Musa, selektor ”U-18” reprezentacije BiH na turniru u Puli računat će na sljedeće igrače: Luka Kačavenda (Vojvodina, Srbija), Elvir Muminović (Sion, Švajcarska), Gabrijel Čoko (Zrinjski), Andrej Đokanović (Sarajevo), Ivor Krešić (Zrinjski), Slobodan Tomić (Zvijezda 09), Edin Mujić (Željezničar), Alen Mehić (Atalanta, Italija), Danijel Lukić (Široki Brijeg), Ajdin Hasić, Kristijan Stanić (Zrinjski), Belmin Dizdarević (Sarajevo), Vedad Radonja (Dinamo, Hrvatska), Nemanja Nikolić (Sarajevo), Omar Beća (Željezničar), Vladimir Arsić (Borac), Bajazit Devlić (Olimpik), Amar Memić (Radnik), Manuel Ivaštanin (Padova, Italija), Toni Anić (Široki Brijeg).

Reprezentativci BiH okupit će se 8. decembra u hotelu ”Brotnjo” u Čitluku, a polazak za Pulu je zakazan za ponedjeljak, 10. decembra, ujutro.

BiH će 11. decembra od 11 sati igrati sa Turskom. Dva dana kasnije sastat će se sa Hrvatskom od 14 sati, a 15. decembra snage će odmjeriti sa Crnom Gorom (10).

Pročitajte...