Kadetska reprezentacija BiH završila svoj nastup na Euru

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Burtonu od Republike Irske sa 0:2 u susretu trećeg kola grupe C Evropskog prvenstva.
Republika Irska je u 2. minuti imala dobru priliku. Napadač Adam Idah je izbjegao ofsajd zamku i krenuo sam ka golu bh. tima, ali je Luka Kačavenda na vrijeme istrčao i uhvatio loptu.
Samo minutu poslije dobro je šutirao i Malik Memišević, a ovaj put se istakao James Corcoran na golu Irske.
Još jednom je Idah imao priliku u 5. minuti kada je neometan šutirao iskosa s desne strane kaznenog prostora BiH, ali je poslao loptu iznad gola.
Kapiten Ajdin Hasić je imao dobar pokušaj s distance u 15. minuti, ali je lopte otišla preko gola. Minutu poslije pokušao je Kristijan Stanić glavom iskosa s desne strane, a Corcoran je uhvatio loptu.
U drugom poluvremenu prvi su zaprijetili Irci. Idah je u 50.’ šutirao sa dvadesetak metara, a Kačavenda je odlično intervenisao.
Kristijan Stanić je u 51.’ s lijeve strane s oko 15 metara neometan gađao suprotni ugao, ali je lopta otišla tik pored stative.
Idah je još jednom dobro pokušao u 68.’ kada je pogodio vanjski dio mreže.
Republika Irska do prednosti dolazi u 69′. Troy Parrott odlično izvodi slobodan udarac s dvadesetak metara i šalje loptu iza leđa Luke Kačavende.
U sudijskoj nadoknadi Idah ulazi u kazneni prostor bh. tima iskosa s lijeve strane i pogađa suprotni ugao za konačnih 0:2, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.
U drugom susretu grupe Belgija je sa 1:0 pobijedila Dansku. Belgija sa 9 i Republika Irska sa 6 bodova su ostvarile plasman u četvrtfinale, dok Bosna i Hercegovina sa 3 i Danska bez bodova završavaju takmičenje.

Pročitajte...