Kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana?

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u ponedjeljak 2. augusta, u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost.

U drugoj polovini dana moguć je poneki lokalni pljusak u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera.

U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C.

U utorak, 3. augusta, u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera.

U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.

U srijedu, 4. augusta, u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C – navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(RTVTK/Fena)